Nemzetközi halottszállítás külföldre

Az elhunyt holttestének nemzetközi előírásoknak megfelelően koporsóban történő szállítása külföldre Magyarországról teljes körű ügyintézés mellett, akár 24 órán belül.

A szolgáltatás folyamata

A nemzetközi halottszállítás elvégzéséhez szükséges Magyarországon kiállításra kerülő különféle engedélyek és okmányok beszerzésének teljes körű ügyintézését cégünk elvégzi Ön helyett. Külföldi állampolgár elhalálozása esetén minden esetben be kell szerezni a helyi illetékes tisztiorvosi szállítási engedélyt, közlekedési baleset következtében történt elhalálozáskor pedig a közigazgatási eljárás során a rendőrségi vagy ügyészségi engedély megléte is szükséges.

Kórházban bekövetkezett elhalálozás esetén a halotti dokumentáció kiállíttatását rövid határidőre vállaljuk, továbbá a halottszállításhoz elengedhetetlen tisztiorvosi engedélyt a Halottvizsgálati Bizonyítvány kiállítását követő 24 órán belül beszerezzük. A halálozás helye szerinti illetékes anyakönyvi hivatalban beszerezzük az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát. Párhuzamosan az ügyintézésekkel elvégeztetjük a holttest szállításra történő előkészítését, vagyis a balzsamozását is és erről az igazolást csatoljuk a halotti dokumentációhoz.

Igény esetén lehetőséget biztosítunk az elhunyt családja számára, hogy méltó körülmények között, egyeztetett időpontban meg tudják tekinteni az elhunytat a halottszállítás elvégzése előtt. Ilyen esetben esztétikai felkészítést végzünk a holttesten, hogy minél jobb állapotban tudjanak végső búcsút venni a halottól.
A közúti halottszállításokat a 1999. évi XLIII. törvény 35. § (3) bekezdése szerint 90 percnél hosszabb szállítás esetén minimum + 18 ̊ C hőmérsékleten lehet elvégezni. Cégünk minden halottszállítás során Mercedes-Benz Vito típusú, engedéllyel halottszállítóvá átalakított, + 4 ̊ C-ra hűtött rakterű halottszállító gépkocsikat alkalmaz. Ezzel a törvényi és kegyeleti előírásoknak, és Ügyfeleink elvárásainak is maradéktalanul megfelelünk.
 
Amennyiben a szállítás elvégzéséhez az összes szükséges dokumentum beszerzésre került, késlekedés nélkül megkezdjük az elhunyt szállítási feladatainak ellátását. Általánosságban elmondható, hogy Európa területén 24 órán belül a megadott címen átadjuk az elhunytat a fogadó temetkezésnek vagy a családnak. Jellemzően a Halottvizsgálati Bizonyítvány cégünk részére történő átadása után 48 órán belül elvégezzük a teljes ügyintézést és a szállítást is.

Miért válasszon minket

01.

Teljes körű szolgáltatás

Sok éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy a legjobb és egyben költséghatékony megoldás Megbízóink számára, ha minden egy kézben van. Ezért cégünk úgy vállalja a hozzánk forduló családtagok megbízásait, hogy minden ügyintézést, tennivalót valamint hivatali eljárást levesz a vállukról. Önnek elég egy megbízást aláírni, amit megtehet irodánkban személyesen vagy akár e-mailben is. A többi a mi dolgunk!
02.

Kegyeletteljes hozzáállás 

Halottszállító munkatársaink sok éves tapasztalata, empatikus és elhivatott hozzáállása a halottszállítási feladatok elvégzéséhez, a magyarországi vezető kegyeleti kellékgyártók minőségi termékeik használata és a közúti halottszállítások során alkalmazott hűtött rakterű Mercedes-Benz Vito típusú halottszállító gépkocsik garantálják a kegyeletteljes halottkezelést.
03.

Magas minőség és kedvező árak

Cégünk 2008 év elejétől jelen van a magyarországi temetkezési szakma nemzetközi halottszállítással foglalkozó vállalkozásai között. Megbízóink között szinte az összes Magyarországon tevékenykedő biztosító társaság megtalálható. A biztosítók csakis olyan vállalkozással dolgoztatnak akik garanciát vállalnak a magas szolgáltatási minőségre és a korrekt árakra.

Kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot!

Megoldások az Ön érdekei védelmében

Társaságunk olyan exkluzív megoldásokat nyújt Önnek a temetkezési szolgáltatás igénybevétele során, melyek garantálják a gördülékeny és gyors ügyintézést, a lehető legnagyobb diszkréciót és empátiát illetve a költséghatékony megoldásainknak köszönhetően a lehető legjobb szolgáltatási árakat a temetkezési szakma ezen szegmensében.

Titoktartás és diszkréció

Munkatársaink az Ön megbízásának részleteit harmadik féllel semmilyen körülmények között nem ismertetik.

Költség minimalizálás

Cégünk harmadik fél számára csakis és kizárólag azon költségeket és díjakat fizeti meg, melyek elengedhetetlenek a szolgáltatás teljesítéséhez.

ISO 9001:2015

Cégünk az INTERNATIONAL CERT Hungary Kft. minőség biztosítási tanusításával rendelkezik temetkezési szolgáltatás és halottszállítás tekintetében.

Személyes ügyintéző

Társaságunk személyre szabott ügyintézőt biztosít az Ön számára akivel folyamatosan tudja tartani a kapcsolatot.

Világméretű temetkezési partner hálózat

Társaságunk tagja a FIAT-IFTA nemzetközi temetkezési cégeket tömörítő szervezetnek, ezáltal minden országban rendelkezünk partnerrel.

0 - 24 órás ügyfélszolgálat

Személyes ügyintézője az év 365 napján, éjjel-nappal áll az Ön rendelkezésére a temetkezési folyamatok ellátása érdekében.
Ügyfélfogadás

Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00

0 - 24 órás ügyfélszolgálat