Nemzetközi halottszállítás külföldről

Az elhunyt holttestének nemzetközi előírásoknak megfelelően koporsóban történő hazaszállítása Magyarországra, külföldön és belföldön történő teljes körű ügyintézések lebonyolítása mellett.

A szolgáltatás folyamata

A nemzetközi halottszállítás elvégzéséhez szükséges külföldön és belföldön beszerzendő különféle engedélyek és okmányok beszerzésének teljes körű ügyintézést cégünk elvégzi Ön helyett. Külföldi elhalálozás esetén minden esetben be kell szerezni a helyi illetékes tisztiorvosi szállítási engedélyt, közlekedési baleset következtében történt elhalálozáskor pedig még a rendőrségi vagy ügyészségi engedély megléte is elkerülhetetlen. Ezen felül szükséges a haláleset helyén beszerezni a halotti anyakönyvi kivonatot vagy legalább bejelenteni a halálozást, melyről igazolást adnak a hatóságok.
 
Több országban előírás, hogy a helyi tisztiorvosi szolgálat csak úgy adja ki a halottszállítási engedélyt, hogy ha az elhunyt holtteste balzsamozási eljárással fel lett készítve a nemzetközi szállításra. Ez azt jelenti, hogy ez a művelet kihagyhatatlan ezekben az országokban, ezáltal minden féle képen el kell végeztetni olyan helyi szakemberrel, aki erről igazolást is tud adni. Erről az elvégzett szolgáltatásról a tisztiorvosi hivatal kéri az igazolást és annak birtokában adja ki a szállítási engedélyt.
 
Magyarországról szükséges beszerezni egy úgynevezett befogadó nyilatkozatot, melyet a temetés helyszínéül választott temető ad ki. ennek tartalma az, hogy a temetőben biztosítják az elhunyt földi maradványainak elhelyezését, illetve fogadják a holttestet.
A közúti halottszállításokat a 1999. évi XLIII. törvény 35. § (3) bekezdése szerint 90 percnél hosszabb szállítás esetén minimum + 18 ̊ C hőmérsékleten lehet elvégezni. Cégünk minden halottszállítás során Mercedes-Benz Vito típusú, engedéllyel halottszállítóvá átalakított, + 4 ̊ C-ra hűtött rakterű halottszállító gépkocsikat alkalmaz. Ezzel a törvényi és kegyeleti előírásoknak, és Ügyfeleink elvárásainak is maradéktalanul megfelelünk.
 
Amennyiben az összes szükséges dokumentum beszerzésre került, úgy az adott országban működő Magyar Konzuli Szolgálat az illetékes, hogy kiállítsa a nemzetközi halottszállítási engedélyt. Ez az engedély annak a temetkezési vállalkozásnak a nevére szól, mely elvégzi ténylegesen a halottszállítást Magyarországra. Egyben ez a Konzuli engedély a magyarországi temetési engedély is. Ennek megléte alapvető a jogszerű temetkezési szolgáltatás elvégzéséhez.

Miért válasszon minket

01.

Teljes körű szolgáltatás

Sok éves tapasztalatunk azt mutatja, hogy a legjobb és egyben költséghatékony megoldás Megbízóink számára, ha minden egy kézben van. Ezért cégünk úgy vállalja a hozzánk forduló családtagok megbízásait, hogy minden ügyintézést, tennivalót valamint hivatali eljárást levesz a vállukról. Önnek elég egy megbízást aláírni, amit megtehet irodánkban személyesen vagy akár e-mailben is. A többi a mi dolgunk!
02.

Kegyeletteljes hozzáállás 

Halottszállító munkatársaink sok éves tapasztalata, empatikus és elhivatott hozzáállása a halottszállítási feladatok elvégzéséhez, a magyarországi vezető kegyeleti kellékgyártók minőségi termékeik használata és a közúti halottszállítások során alkalmazott hűtött rakterű Mercedes-Benz Vito típusú halottszállító gépkocsik garantálják a kegyeletteljes halottkezelést.
03.

Magas minőség és kedvező árak

Cégünk 2008 év elejétől jelen van a magyarországi temetkezési szakma nemzetközi halottszállítással foglalkozó vállalkozásai között. Megbízóink között szinte az összes Magyarországon tevékenykedő biztosító társaság megtalálható. A biztosítók csakis olyan vállalkozással dolgoztatnak akik garanciát vállalnak a magas szolgáltatási minőségre és a korrekt árakra.

Kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot!

Megoldások az Ön érdekei védelmében

Társaságunk olyan exkluzív megoldásokat nyújt Önnek a temetkezési szolgáltatás igénybevétele során, melyek garantálják a gördülékeny és gyors ügyintézést, a lehető legnagyobb diszkréciót és empátiát illetve a költséghatékony megoldásainknak köszönhetően a lehető legjobb szolgáltatási árakat a temetkezési szakma ezen szegmensében.

Titoktartás és diszkréció

Munkatársaink az Ön megbízásának részleteit harmadik féllel semmilyen körülmények között nem ismertetik.

Költség minimalizálás

Cégünk harmadik fél számára csakis és kizárólag azon költségeket és díjakat fizeti meg, melyek elengedhetetlenek a szolgáltatás teljesítéséhez.

ISO 9001:2015

Cégünk az INTERNATIONAL CERT Hungary Kft. minőség biztosítási tanusításával rendelkezik temetkezési szolgáltatás és halottszállítás tekintetében.

Személyes ügyintéző

Társaságunk személyre szabott ügyintézőt biztosít az Ön számára akivel folyamatosan tudja tartani a kapcsolatot.

Világméretű temetkezési partner hálózat

Társaságunk tagja a FIAT-IFTA nemzetközi temetkezési cégeket tömörítő szervezetnek, ezáltal minden országban rendelkezünk partnerrel.

0 - 24 órás ügyfélszolgálat

Személyes ügyintézője az év 365 napján, éjjel-nappal áll az Ön rendelkezésére a temetkezési folyamatok ellátása érdekében.
Ügyfélfogadás

Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00

0 - 24 órás ügyfélszolgálat